Tuesday, July 5, 2011

Reunite Day I-City

Hari sabtu lalu, 2hb July aku sempat luangkan masa lepak ngan kawan-kawan se-UMS, Se-bilik & se-Hati sejiwa, kat i-City..Reunion tue berlangsung jam 9 malam. Planning sebelum nie memang nak jumpa pun, sebab masing-masing taw semua member dah ada kat KL. Cuma planning tue asyik tak menjadi je T^T sebab masing-masing kebetulan ada yang busy, atau ada hal yang tak dapat nak elak. Alhamdulillah, akhirnya dapat gak bergelak tawa, berkongsi rasa walaupun kejap dan tak semua dapat luangkan masa. Jom tengok gambar2 nie (ˇ▼ˇ)


si cantik manis Cik Mars (ˇ▼ˇ)

 nie dia wajah-wajah yang memeriahkan (ˇ▼ˇ)

 kanak-kanak 'rebenna' pakai reben\(ˇ▼ˇ)/

Cik Dolce, Cik Gaban dan Cik Mars \(ˇ▼ˇ)/

OTW ke Blue Apple utk mengisi perut\(ˇ▼ˇ)/

Mesyuarat Agung (ˇ▼ˇ)/
 hiaapp!tangkap hidung dia~(ˇ▼ˇ)~

 Cik Mars, Cik Ojie & saya\(ˇ▼ˇ)/

dapat naik kuda mainan pon jadik la..hee~(ˇ▼ˇ)

vroomm!vroomm!\(ˇ▼ˇ)/

sikit nak makan kapas tue-ingatkn ice(ˇ▼ˇ)/ huhu


 pakcik santa tertinggal keta\(ˇ▼ˇ)/
 Jejak kasih~(ˇ▼ˇ)~


 Dorang main ice kat dlm
aku ngn mas sakan amek gambar(ˇ▼ˇ)/


 Kawan-kawan yang sudi datang memeriahkan suasana

 Kami\(ˇ▼ˇ)/


 Cubet hidung pakcik~(ˇ▼ˇ)~


 Untuk meneka ini mainan ke manusia.
maka aku menjadi dajal jap..hik.hik(ˇ▼ˇ)/ Kembar?(ˇ▼ˇ)/
Anak beranak xleh berpisah
~(ˇ▼ˇ)~
 Cik Mars bersama pedang magiknya~(ˇ▼ˇ)/
 silakan order.esh..dah macam konvo plak kwn2 aku nie..(ˇ▼ˇ)
jom order~(ˇ▼ˇ)

black and white\(ˇ▼ˇ)/

nak balik dah~sebab dah lewat(ˇ▼ˇ)~utk lebih clear leh tgk kat :  klik sini

Selalu salah


 **kalau nak layan lagu nie, kena keadaan tenang..hati lapang.oyea blog aku ada music lullaby korang leh paused jap box tue ada kat belah kanan 


..mungkin sebab itu..

Sisa

Lama aku terdiam.Aku telan tersekat. Pembuluh darah sesak. Terasa perit didalam hati.Aku keliru sekejap, tentang satu rasa yang menjadi sisa. Aku buka folder, kemas file. Mata aku meragui gambar ni.Aku cuba cari apa rasa ini. Masih tersisa belum habis.Kepingan gambar yang aku ingat aku dah deleted.Tapi rupanya tak kan pernah aku sanggup.Tidak pernah ada kekuatan untuk hapuskan. Walaupun aku tahu.Tapi aku kumpul sisa-sisa rasa untuk aku simpan rapat tersembunyi dalam hati aku (dalam-dalam)

Mata itu, mana mungkin aku lupa..kening itu.Redup sayu itu.Malah senyuman gelak tawa. Pertama kalinya sebuah rasa yang tidak pernah aku alami. Perasaan ingin bersama sampai akhir waktu. Menjadi satu kesakitan yang tidak mungkin sembuh atau terganti. Satu lagu yang aku dengar buat aku luluh.Terdiam.Tanpa sedar menusuk-nusuk..Terngiang-ngiang. Ya, benci. Itu sahaja cara untuk hapuskan kewujudan yang terjadi. Tapi jauh tersasar ada sisa yang aku rindu. Bukan benci semata. Sisa yang paling aku takuti. Sisa cinta. Mungkin menipu diri sendiri satu perbuatan yang memedihkan.Tapi perlu dteruskan untuk melihat bahagia.Bahagiakah..iya aku bahagia, cuma akan lebih membahagiakan bila sisa-sisa itu menjadi satu rasa abadi milik aku dan dia.

Entah.Mungkinkah sisa rasa yang pernah menjadi miliknya, menjadi milik aku..tidak pernah mahu melupakan.  Bagaimana jika ada sisa rindu untuk merindu aku?Bagaimana harus aku hadapi.Sedang aku juga punya sisa-sisa rindu.Yang sentiasa aku rindu.Mungkin suatu saat Tuhan mengizinkan aku tahu, yang sisa itu berbaki disebelah sana.Kesakitan dan rasa benci sebenarnya sisa cinta yang menguji. Semoga saja yang tersisa itu tidak pernah hilang. 


Aku terdiam.