Thursday, February 16, 2012

SI PISAU CUKUR


Sebut pasal pisau cukur, teringat filem Pisau Cukur yang dilakonkan oleh Maya Karin dan Fazura.. Mengikut simpulan bahasa Melayu, Pisau cukur memberi maksud perempuan yang suka mengikis duit lelaki..so cane nak kenal si pisau cukur?


1. Di awal perkenalan di dia banyak memainkan peranan menggoda lelaki dengan menggunakan semua aset yang dimilikinya.
2. Perempuan pisau cukur ini kebanyakannya lemah lembut, manis dan bijak berkata-kata. Pada mulanya si dia tidak minta apa-apa tetapi lama-lama botak kepala lelaki mengadakan setiap permintaannya.
3. Perempuan pisau cukur berperwatakan seperti perempuan mewah yang memiliki segalanya. ini adalah untuk menyakinkan lagi lelaki bahawa dia tidak memerlukan harta lelaki untuk jadi senang. Namun harus diingat semua itu hanya berlakon semata-mata
4. Agak seksi dan menggoda. Maklumlah cara ini sahajalah yang boleh membuat lelaki cair.
5. Biasanya mempunyai sejarah pahit dalam kehidupan mereka. Umumnya mereka ini anti lelaki. Contohnya anak jadi mangsa rogol ayah sendiri. Apabila usianya semakin meningkat, dia merasakan semua lelaki tidak boleh diharap dan dia menanam hasrat untuk membalas dendam pada semua lelaki.
6. Mula minta itu dan ini setelah agak lama berkawan. tetapi kebiasaannya ia akan bermula sedikit demi sedikit. Mungkin di awalnya si dia akan minta topup, kemudian minta lelaki tersebut hadiahkannya telefon bimbit sahaja. tetapi selepas itu sikit demi sedikit dia mainkan peranan.
7. Tidak ada perasaan cemburu ataupun mahu mengakhiri hubungan dengan perkahwinan. tidak kisah walaupun tahu lelaki itu sudah berkahwin asalkan banyak harta perempuan pisau cukur tetap akan goda sampai dapat.
8. Mudah untuk di bawa ke mana-mana sahaja tanpa ada sebarang sekatan. Apa yang penting tempat yang dituj?b?rleh memberi banyak manfaat padanya contohnya bershopping.
9. Akan merahsiakan latar belakang keluarganya. Walaupun kamu sudah berkawan dengannya hampir 2 bulan. tetapi kamu masih tidak tahu dari mana asalnya dan siapa ibu bapanya. Apabila di tanya dia lebih suka mengelak.
10. Apabila lelaki yang dikikisnya sudah tidak boleh beri apa-apa manfaat padanya lagi. dengan mudah dia mencari kesalahan lelaki tersebut. Biarpun apa yang dikatakannya tidak masuk akal. tetapi alasan-alasan yang di ciptanya memang sukar untuk dibidas.


APA KOMEN ARTIS TENTANG PEREMPUAN PISAU CUKUR???


(MAYA KARIN)


Secara peribadi, kata Maya Karin yang kini sudah lebih setahun bergelar isteri,(ex-wife dah skg..huhu) dia juga memandang serong terhadap 'wanita pisau cukur' atau dalam bahasa Inggerisnya 'gold digger' ini ketika usia masih muda dan remaja."Sebenarnya, saya tidak setuju gadis muda menjadi pisau cukur untuk menjalani hidup mewah. Namun, apabila usia meningkat dewasa, saya lebih faham dengan situasi mereka atau kenapa mereka memilih jalan hidup sedemikian.


"Tidak dinafikan, ramai gadis muda sekarang yang mengejar lelaki kaya untuk hidup mewah. Saya memang tidak setuju jika mereka memilih cara hidup seperti itu. Bagaimanapun, itu adalah jalan hidup yang mereka pilih dan tiada kaitan dengan hidup saya. Siapalah saya untuk menghalang mereka memilih jalan hidup seperti itu?," katanya. Kata Maya, dia memang tidak boleh terima jika wanita pisau cukur yang berkahwin dengan orang kaya, tetapi berlagak sombong selepas hidup senang lenang."Lebih teruk lagi, wanita pisau cukur yang hidup mewah itu tidak sedar diri dan asal usul mereka. Saya juga lebih menghormati wanita yang hidup mewah kerana usaha dan titik peluh mereka sendiri dan bukan menumpang kesenangan orang dengan mengikis harta mereka," katanya. 

(FAZURA)


."Secara peribadi, pada pandangan saya, wanita pisau cukur adalah isu sensitif untuk diperkatakan orang. Apapun, ia terpulang pada individu itu sendiri kerana setiap orang mempunyai pandangan berbeza mengenai perkara ini."Sebelum bergelar artis, memang ada orang yang menganggap saya mengejar lelaki kaya untuk hidup mewah. Secara peribadi, saya tidak pernah peduli dengan cakap-cakap orang pada saya selama ini," katanya. 


Apapun kata Fazura, dia tidak faham kenapa apabila seseorang selebriti yang memakai jenama mewah atau jam mahal pasti orang menganggap ada pihak yang menajanya."Tidak cukup dengan itu, apabila seseorang selebriti itu memakai kereta mewah, orang juga menganggapnya dia ditaja Datuk atau perempuan simpanan VIP. Apa, mereka fikir artis kita ini sengkek (tidak berduit) sangat ke?," katanya. 


BACA SUKA SUKI

No comments:

Post a Comment