Saturday, August 29, 2009

Berbuka Puasa kat IP.



Semalam aku bebuka posa kat IP (kolej indah permai) Kitaorang bertiga (aku, Mu ngn Nurul) nak bebuka kat ip sebab abg aku piei baru balik dari Keningau hahaha..dia bcuti2 malaysia balik jap kat Ip. Jadinya aku dengan penuh semangat tunggu bas ip maklum la lama tak jumpa dia. Konfirm banyak ceta tentang murid2 dia kat SMk Apin-Apin, Keningau..Ni aku nak ceta ada benda hampeh yang menguji kesabaran aku time on the way nak bebuka posa semalam..arggh bayangkan dekat sejam lebih kitaorang dok menunggu bas..Semangat tak semangat kami time tue...??huhuuhu yang hampeh dan betol2 menguji kaesabaran aku masa tu part menunggu bas..punyala aku tahan hati+paru2 dan jantung+tue tak tambah tahap gaban kelaparan tue..huhuu banyak benda gak tjadi semalam tapi aku malas nak ceta sebab buat sakit ati aku ja, nasib bek aku dah jumpa abg aku, dan mengadu kat 'dia' semalam...hilang sket rasa laapar dan sakit ati..ahahaha..

Memang best dapat lepak ngan piei, kena lagi ngn geng aku yang gila2 c'Mu..uhmm tahan gelak ja tengok perangai dorang..hahaha kami sempat singgah kat bazaar ip beli satay daging hati, ikan pari panggang dan ikan bakar..tambah ngn sambal..nyum.nyum..nyum!! laapar balik..hahaha..sederhana tapi bahagia dan mengenyangkan!pastu kami cari port nak makan g la masuk kedai makan makan kat dalam, oder nasi kosong ngn order air minuman sejuk.waaaah~lazat lemak berkrim disukai ramai...ahahaha aku cam besa order nescafee nyum.nyumm..piei order ice lemon tea..(ehem2..beng'k baby ko minum minuman fav ko..haha)

hp aku time bebuka posa ni low bateri lak..huhuhu tak dapat nak on time2 darurat..piei keja dia mg'snap gmbar ja, huuu jeles la aku..aku pun nak gak amik gmbr tapi hp low..huhu revenge kat piei dia pulish awal kat blog dia aku copy gmbar trus kat blog dia ahahahahaha.....Sebenarnya pas bebuka posa tu kitaorg sempat g g salon..hahaha piei nak potong rambut kat tepi sebab rimas, jadi kami g la teman..Aku pun tak lepaskan peluang tgh dok bsembang ngn dia aku join sekali basuh rambut..erk..tak nak ar publish gmbar dah la time tue kat kepala buih sabun banyak..hahahaha..tapi piei kejam dia g publish gmbar kandid masa kat salon!!wuuuhuhu..saja ja dia, nasib bek hp aku low bateri..kalau tak aku snap gmbar gak curi2 time kitaorg tgh makan..ahahahaha
Apapun semalam memang membawa seribu kenangan antara kengkawan.Hmm mungkin tak meriah macam dulu2 tapi cukup sekadar ada abg dan kawan2 aku dah cukup bahagia bebuka posa ngn dorang...........huhu... sekurang2nya sepi hilang, tersenyum bahagia tue sangat penting..kan?

2 comments:

  1. best la jugak walaupun tak semeriah dulu...
    ada gak teman nak bukak posa sama...
    akak nie...huhu..tahan hati jak nak bukak posa ngan kawan2...huhu

    ReplyDelete
  2. hehe..btul..sekurang2nya ada kwan..

    ReplyDelete